30-11-2021

Kijk verder met de Talentscan van Unique

Vrouw met clipboard en bril in gesprek met vrouw over talenten

De Unique Talentscan is ontwikkeld door cognitieve gedragswetenschappers en bestaat uit een aantal online vragen en testen, die iedereen op zijn of haar eigen tempo mag invullen. Unique analyseert de uitkomsten én geeft een verdiepend advies op maat.

Meer dan alleen werkervaring

Edith: “Onze Talentscan is onder andere heel waardevol en interessant voor organisaties om in te zetten bij huidige medewerkers. Het helpt verder te kijken naar wie de persoon is en wat hem of haar drijft. Waar krijgt iemand energie van, en waarvan juist niet? Waar liggen de interesses en welke talenten heeft iemand? Maar ook: is hij of zij tevreden met de werkzaamheden en matchen skills met de gevraagde competenties?”

Krachten ontdekken

Voor de ene medewerker zijn de uitkomsten van de Unique Talentscan een bevestiging van zijn of haar krachten en drijfveren, voor de ander is het een eye-opener, weet Edith uit ervaring. “Soms zijn medewerkers onnodig bescheiden of onzeker over hun eigen kunnen, waardoor ze niet het beste uit zichzelf halen. In alle situaties geeft de Unique Talentscan mensen meer zelfvertrouwen en zelfinzicht.”

Een beter inzicht in de krachten en drijfveren van personeel, daar heeft elke organisatie baat bij, weet Edith. “Ongeacht de grootte van de organisatie. Werktevredenheid en werkgeluk zijn ontzettend belangrijk én van invloed op de duurzame inzetbaarheid.”

"De talentscan helpt om de talenten in huis succesvoller in te zetten"

Recent was Edith bij een bedrijf in de logistiek om Talentscans af te nemen bij het personeel. “Een medewerker die de Nederlandse taal niet machtig was, vervulde een voor haar weinig uitdagende functie. Uit de Talentscan kwam naar voren dat ze ontzettend analytisch en nauwkeurig is. Maar door de taalbarrière was ze onzeker over haar eigen kunnen.” Na de Talentscan kreeg ze een coördinerende functie. Ze floreerde, en daarmee ook het bedrijf. Edith: “Zonder de Talentscan had haar werkgever nooit ontdekt dat ze veel meer in haar mars had. Het is dus een waardevolle tool die helpt om de talenten de je al in huis hebt succesvoller in te zetten.”

Mooie kapstok bij arbeidsbemiddeling

Edith is vanuit het Unique Mobiliteitscentrum ook nauw betrokken bij PIMWerkt, een initiatief voor arbeidsbemiddeling in Meierijstad, Boekel en Bernheze waar werkzoekenden en werkgevers samenkomen. “We ondersteunen mensen die om verschillende redenen een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. De Talentscans nemen we hier af bij werkzoekenden. De uitkomsten zijn een mooi handvat om het gesprek aan te gaan, bijvoorbeeld over hun competenties. Maar ook over wie zij zijn als persoon en wat ze zoeken in een baan. Het helpt de perfecte match te vinden met werkgevers.”

Marjolein Gabriëls, consulent bij PIMWerkt:

“Zelf aan de slag met de Talentscan”
“Via de Unique Talentscan heb ik meer inzicht gekregen in mijn eigen drijfveren en de dingen waar ik goed in ben. Door vervolgens de uitkomst te bespreken met Edith, werd het beeld compleet. Het heeft me meer verdieping gebracht. Ik ging ons gesprek met een goed gevoel uit. Ik ga de Talentscan nu zelf ook inzetten bij kandidaten die de verdieping in zichzelf zoeken.”

Vraag hier je persoonlijke Talentscan aan.

 

Ook interessant om te lezen

Generatiemanagement: een bron van kracht

Door generatiemanagement toe te passen, kunnen je als organisatie de diversiteit binnen je personeelsbestand omarmen en deze omzetten in een bron van kracht en innovatie. Dit omvat het creër...
5-4-2024

Het schrijven van een effectieve aanbevelingsbrief

Het schrijven van een aanbevelingsbrief kan een belangrijke rol spelen in het carrièrepad van een werknemer. Het is een kans om hun kwaliteiten, prestaties en professionaliteit te benadrukke...
3-4-2024