Gelijke kansen voor iedereen    

Een sollicitant niet uitnodigen op basis van leeftijd, geslacht, woonplaats of afkomst? Bijna een kwart (24%) van werkende Nederlanders met een migratieachtergrond voelt zich vaker gediscrimineerd op basis van persoonsgegevens. 

Wij vinden dat dit anders moet en dat iedereen gelijke kansen moet hebben op de arbeidsmarkt. Want iedereen is uniek. Door te focussen op de werkervaring, het talent en de drijfveren van de sollicitanten creëren wij meer bewustwording rondom het sollicitatieproces. Het gaat niet om geslacht, woonplaats of afkomst. Maar de talenten en ambities van de sollicitant, die de aandacht verdienen. In 2019 deden we een onderzoek onder HR-verantwoordelijken. Dit jaar hebben we werknemers gevraagd naar hun ervaring binnen de organisaties waar zij werken.

Wat zegt werkend Nederland?

We hebben onder 1.130 werkende Nederlanders een onderzoek gedaan, om er achter te komen hoeveel invloed verschillende cv onderdelen volgens hen hebben op het selectieproces binnen hun organisaties. Hier zijn interessante resultaten uit naar voren gekomen. Zo denkt 1 op de 10 ondervraagden dat hun werkgever weleens discrimineert o.b.v. persoonsgegevens. En vindt 62% dat er meer collega's op de werkvloer moeten zijn met andere achtergrond. Benieuwd naar het volledige onderzoek? Download de infographic met alle onderzoeksresultaten.

Benieuwd naar de publicaties omtrent dit onderwerp? Lees het persbericht.

Wilt u meer weten of gericht advies krijgen over omgaan met solliciteren en diversiteit? Neem dan contact op met een van de diversiteitsambassadeur van Unique.