Maatregelen omtrent het Coronavirus

We hebben niet kunnen voorspellen met welke snelheid en met hoeveel impact het corona virus zijn intrede heeft gedaan in de wereld. Eén ding is zeker. De impact is enorm. Het raakt mensen persoonlijk én het raakt bedrijven en instellingen die Nederland draaiende houden. Als grote werkgever in Nederland en dienstverlener in flexibele arbeidscapaciteit vervullen wij als USG People met onze merken een belangrijke maatschappelijke rol. 
En die rol nemen we graag op ons, daarom doen we er alles aan om daar waar mogelijk ons steentje bij te dragen. We begrijpen ook dat je vragen kunt hebben en deze beantwoorden we dan ook graag. Hiervoor verwijzen wij je graag naar jouw vaste contactpersoon of via jouw dichtstbijzijnde vestiging. Zodat je het juiste antwoord krijgt op je vraag. 

Bereikbaarheid:
Om de gezondheid van onze collega’s, klanten en kandidaten te waarborgen volgen wij de dagelijkse updates vanuit het RIVM. Alle contactmomenten vinden plaats via skype of telefoon en het kan zijn dat locaties gesloten zijn. Uiteraard zijn onze vestigingen en collega’s wel bereikbaar. Onze teams zijn opgesplitst in A en B teams welke in shifts afwisselend  vanuit huis en vanaf de vestiging werkzaam zijn. 

Vragen ten aanzien van je eigen gezondheid of je contract:
Heb je vragen ten aanzien van je eigen gezondheid of jouw contract neem dan contact op met je vaste contactpersoon. Zij zullen bekijken of ze jouw vraag kunnen beantwoorden of je doorverwijzen naar de juiste persoon binnen onze organisatie. Let op: ziekmelden mag alleen als je echt ziek bent. Als je om andere redenen niet kan of mag werken, neem dan contact op met je contactpersoon.

Actuele informatie:
Voor alle actuele informatie omtrent de maatregelen vanuit de overheid en het RIVM verwijzen wij je graag naar https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus. Ook wij volgen dagelijks deze richtlijnen en passen indien noodzakelijk onze businessvoering hierop aan. 

Veelgestelde vragen en antwoorden - flexmedewerkers

Algemeen

Stem met jouw opdrachtgever af hoe jij jouw werk het beste uit kunt voeren.
Sinds 1 juni ben je verplicht een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer. Sinds 2 oktober wordt er door het kabinet ook dringend geadviseerd om mondkapjes te dragen in de openbare ruimtes (waaronder winkels en horeca).  Het gaat hierbij om niet-medische mondkapjes. Je bent zelf verantwoordelijk voor de aanschaf van een mondkapje. USG People vergoedt deze kosten niet. Je kunt wegwerp mondkapjes kopen of mondkapjes die je kunt wassen en hergebruiken.

Volgens de RIVM-richtlijnen werken de meeste medewerkers van Unique vooralsnog thuis.  Onze werkzaamheden gaan natuurlijk door. Jouw vaste contactpersoon is gewoon bereikbaar via telefoon en mail. Videobellen kan natuurlijk ook altijd.

Dat verschilt per bedrijf. Iedere werkplek is namelijk anders en ieder bedrijf heeft een eigen veiligheids- en gezondheidsbeleid. Het beleid van de opdrachtgever is leidend. Wil jij de exacte maatregelen van jouw opdrachtgever weten? Neem dan contact op met je contactpersoon daar.

Alle opdrachtgevers zijn verplicht om te zorgen voor een veilige werkomgeving. Als ze dit niet kunnen waarborgen, dan mogen zij ook geen werk aanbieden. Deze opdrachtgevers kunnen dus vooralsnog een veilige situatie voor jou als medewerker creëren en treffen daarvoor ook de noodzakelijke maatregelen.

Je opdrachtgever bepaalt of je kunt thuiswerken of niet. Neem hierover contact op met je contactpersoon bij het bedrijf waar je werkt.

Volg het advies van het RIVM en blijf thuis. Neem wel contact op met je vaste contactpersoon van Unique.

Ja, dan kun je gewoon naar je werk gaan. Als jouw leidinggevende jou of ons laat weten dat er iets verandert op je werk, zoeken we direct contact met elkaar.

De belangrijkste maatregelen die je kunt nemen, vind je op de website van het RIVM.

Bekijk de informatie op de website van het RIVM en wijs ook je collega daarop.

Spoor je collega aan te handelen in lijn met die adviezen. Twijfel je of je advies wordt opgevolgd? Meld dit dan bij jouw vaste contactpersoon bij Unique en ook bij je leidinggevende bij de opdrachtgever.

Meld dit dan direct bij je opdrachtgever en jouw vaste contactpersoon bij Unique. Het ziekmeldingsproces is hetzelfde als bij een ‘normale’ ziekmelding.

Op dat moment bepaalt de GGD welke maatregelen moeten worden genomen. Informeer wel zo snel mogelijk jouw vaste contactpersoon bij Unique én je opdrachtgever.

Ten aanzien van het testbeleid volgen wij de adviezen vanuit het RIVM.
Raadpleeg het advies op de RIVM website.
Hierin volgen wij de adviezen vanuit de Rijksoverheid. 
Raadpleeg de site voor alle informatie en de richtlijnen.

Solliciteren

De sollicitatiegesprekken gaan gewoon door. Wel vaak in een andere vorm, zoals telefonisch of via videobellen in plaats van een fysieke ontmoeting.

Bekijk onze website met openstaande vacatures en solliciteer direct. In diverse sectoren hebben we dringend mensen nodig. We nemen na jouw sollicitatie zo spoedig mogelijk contact met je op.

Alle vacatures die op onze website staan zijn actueel. Als je solliciteert en wordt aangenomen, kun je gewoon starten.

In onze procedure houden wij rekening met de richtlijnen van het RIVM. Gelukkig zijn wij het gewend om digitaal te werken en online contact te onderhouden met kandidaten. Waar mogelijk zullen wij dan ook via bijvoorbeeld Skype met jou (video)bellen. In het uitzonderlijke geval dat onze procedure vraagt om een persoonlijke afspraak, houd er dan rekening mee dat wij je geen hand geven en op minimaal 1,5 meter afstand van je blijven. Heb je vragen over jouw sollicitatie? Neem dan contact op met de vestiging waar de vacature uitstaat.